Lenovo Tab3 10" Business - kaikki mediat mukana

Android-ekosysteemi on ollut takaa-ajajana iOSille, mutta nykyiset laitteet ja sovellukset tarjoavat jo kilpailukykyistä haastajaa osaan käyttötapauksista. Vaimon omittua kriittisiksi hetkiksi iPadini, päätin kokeilla uutta Android-versiota ja hankkia oman mediatabletin - jonka avulla voisin käyttää erilaisia mediasisältöjä missä tahansa mukavammin kuin läppäriltä tai muulta tietokoneelta.

Verkkokauppa.com :ssa vastaan käveli varsin mehukas Lenovo-tabletti. Alkuperäisenä ajatuksena oli ostaa spekseiltään hieman heikompi ja halvempi laite, mutta palautusosastolta löytyi hyvällä alennuksella kerran kokeiltu laite josta löytyi iso sisäinen muisti, wifi, blutooth, 4G lte mobiilivalmius ja lupaavan hyvä kymmenen tuuman näyttö.

Lisäämällä tablettiin 64 gigatavun muistikortin ajattelin pystyväni kantamaan mukanani kaikkia tarvitsemiani mediatiedostoja ilman tarvetta latailla niitä koko ajan verkon yli.

Kymmenen tuumaa on kohtuullisen passeli koko ja laite on sen verran kevyt, että sitä jaksaa mukavasti kannatella myös sängyllä ollessa. Nopealla testailulla vaikuttaisi myös, että laite on varsin näpsäkkä operaatioissaan ja reagoi niin vauhdikkaasti komentoihini, etten juurikaan ole huomannut kaipaavani kalliimpaa iPadia.

Tärkeimmät sovellukset median käyttöön löytyvät sekä Androidille, että iOS:lle - joten kahden eri ekosysteemin käyttö samaan aikaan ei ainakaan vielä ole osoittanut mitään ongelmia. PDF-muotoiset kirjat ja dokumentit olen synkronoinut suoraan muistikortille tietokoneelta, kun Google Drive ei anna mahdollisuutta synkronoida Androidissa kokonaisia hakemistohaaroja offlineksi.

Kindle-kirjojen lukeminen isolta näytöltä voittaa iPhonen näytöltä tihrustamisen minä päivänä tahansa.

Ja lehtien lukeminen Ziniosta tuntuu toimivan hyvin. Hesarin Android-sovellus taas tuntui snadisti kökömmältä kuin iOS-versio tabletissa. Syynä tosin saattoi olla näytön koko, minkä takia landscape-moodissa sisältö ei käyttänyt koko näyttöpinta-alaa hyödyksi. Portrait-moodissa taas sovellus toimi odotetusti.

Striimauspalveluiden käyttöä pitää kokeilla vielä enemmän, mutta nopeassa testissä HBO Nordic toimi passelisti. Areena ja Netflix menevät asennukseen ja käyttöön seuraavaksi.

Ensikosketus on siis ollut kaikkiaan positiivinen. Jopa yllättävän positiivinen, ylittäen alkuperäiset odotukset median kulutuksen käyttötapauksiin.

Softat

Palaan asiaan muutaman kuukauden kuluttua, kun kokemusta on ehtinyt kertyä enemmän.