Kesäprojekteja

Kesällä on tärkeää tehdä juttuja, jotka kiinnostavat ja inspiroivat. Aina ei esimerkiksi töissä pääse kokeilemaan kaikenlaisia juttuja, jotka saattaisivat auttaa töissäkin - mutta jotka ennen kaikkea ovat itselle henkilökohtaisesti muuten mielenkiintoisia.

Aloitin jo blogiprojektista, jossa testissä ollut Ghost-bloggausplatformi korvaantuu Jekyll-pohjaisella staattisella saitilla. Mukavaa pikku näpräilyä.

Toinen projekti on päästä tekemään enemmän kokeiluja Alfrescon uusilla featureilla, sekä ennen kaikkea tutustua paremmin pikkuhiljaa käyttöön tulevaan uuteen Dojo-pohjaiseen UI-frameworkkiin - jolla voidaan tehdä uusia laajennuksia ja muutoksia Alfresco Shareen.

Kolmas testaamislistalla oleva asia on tehdä kunnollisia testejä KendoUI:lla KnockoutJS:n kanssa - ja rakentaa kokonainen sovellus niitä hyväksikäyttäen. Olen katsonut Kendo UI:n komponentteja vähän sillä silmällä sen jälkeen, kun ne open sourcattiin ja löysin projektin, jossa on toimivan oloiset bindingit Knockoutia varten.

Neljäs kesäjuttu olisi leikkiä uusilla infrastruktuurityökaluilla ja viimeinkin ottaa haltuun Docker-containerit, sekä pari muuta työkalua joiden avulla elämä voisi olla helpompaa.

Mitä kesäprojekteja sinulla on?