Lotus Grill

Nyt on pakko tehdä postaus yhdestä viime vuosien parhaasta ostoksesta.

Lotus Grill tarttui mukaan Vene-messuilta ja ollut sen jälkeen hyvässä käytössä kesäaikaan. Grilli on korvannut täydellisesti pallogrillin ja tehnyt tarpeettomaksi ainakin vähäksi aikaa unelmat kaasugrillistä. Kaasugrilli olisi loistava kokkaustyökalu, mutta kerrostalossa ei ole tilaa säilyttää isoa kaasugrilliä missään. Lotus Grilli taas menee pieneen pakkaukseen, on nopea ottaa käyttöön ja vaatii vain pienen määrän hiiliä toimiakseen.

Ylläolevassa kuvassa näkyy grillin tärkeimmät osat. Kulho joka kerää tippuvan tai valuvan rasvan on jo grillissä, grillin edessä on tulipesä, joka täytetään hiilillä ja suljetaan kannella. Tulipesän päälle tulee grillaustaso, joka kiinnittyy tiukasti kiinni salvoilla. Salppojen ansiosta grilliä voi turvallisesti käyttää myös vaikka veneessä. Grillin takana näkyy vielä lisäosina olevat tuulensuoja ja kansi, jotka tehostavat vaikutusta.

Koottuna grilli näyttää ylläolevalta.

Kuvassa myös näkyy hyvin grillin tuulettimen virtakytkin.

Virtakytkin?

Aivan. Grillin loistava feature on pieni tuuletin, joka imee ilmaa grillin sisään tulipesän keskelle. Tällä tavalla grilli polttaa hiilet tehokkaasti ja puhtaasti - saaden aikaan myös hyvän lämmön pienellä määrällä hiiltä.

Sytyttämisessä käytetään etanolitahnaa, jota pursotetaan alustalle tulipesän alle. Palava etanolitahna sytyttää hiilet ja hiilet lämmittävät grillin nopeasti. Muutamassa minuutissa grillin sytyttämisestä olet valmiina grillaamaan.

Ja sitten onkin aika nauttia.