Lähiön brunssi

Kävimme tänään toista kertaa brunssilla sillan toisella puolen, ravintola Lähiössä Rastilan leirintäalueella.

Sitten viime kerran alueelle oli tullut hieman parempia ohjeistuksiakin perille löytämiseksi. Voi toki olla että ohjeet olivat jo viime kerrallakin, mutta emme vain huomanneet niitä - koska saavuimme Rastilan metroaseman suunnasta – emme Vuosaaren sillalta.

Ohjeita

Ravintola toivotti meidät tervetulleeksi iloisilla viesteillä.

Kyltti

Ikkuna

Sisällä odotti brunssipöytä, joka oli tällä kertaa pienemmän oloinen kuin viime kerralla ollut alkupalapöytä.

Pöytä

Vertailuksi siis edelliskerran alkupalat:

Mitä se oli

Toki on oma juttunsa, että miten perspektiivi vaikuttaa, millaisia astioita käytetään ja mitä astioissa on – mutta se eka fiilis oli, että tällä kerta tarjontaa olisi vähemmän. Varsinkin kun brunssi oli myös muuttunut niin, ettei siihen kuulunut erikseen aiemmin tullutta pääruokaa.

Muistelen lämmöllä viimekerran ankanrintaa.

Oli hyvää

Mutta eipä Lähiöön tultu surkuttelemaan, vaan nauttimaan - sillä pöydässä oli kyllä syötävää moneen makuun.

Pöytä-detaljeja

Detaljeja

Erikseen löytyi vielä leipäpöytä…

Leipäpöytä

.. ja jälkkäripöytä.

Jälkkärit

Edulliseen hintaan lähti mukaan myös lasilliset kuohuvaa.

Skål!

Muun muassa häränrintaa, hummusta, ceasar-salaattia, (mahdollisesti ) kuskus-salaattia, perunasalaattia, savulohta ja chilimajoneesia. Varsin hyvää settiä.

Herkkulautanen

Mehuja

Jälkkäripuolella suklainen herkkupala, pannari ja tuoreet mansikat maistuivat hyvälle.

Jälkkäriherkkuja

Mutta…

Brunssi oli 32 euroa per naama.

Jep.

Tänään ei ollut tietääkseni mikään erikoispäivä, juhlapyhä tai muuten spessujuttu, joten 32 euroa on hämmästyttävän kova hinta, sillä kesäloman jälkeen palaa Stoa:an Sandron brunssi 19,90 hintaan ja toisaalta keskustasta löytää mm. ravintola Sunn:n brunssin samaan kahdenkympin hintaan.

Tältä persaukiselta pariskunnalta Lähiö hinnoitteli itsensä ulos ainakin tällä tarjonnalla. Ekalla kerralla jäi hyvä mieli ja pystyi perustelemaan itselleen, että homma oli hyvä sijoitus hyvään ruokaan ja kokemukseen. Tänään jäi fiilis, että olihan se hyvää - mutta ei niin hyvää, että menisi nyt jatkoon.

Lounas ja illallinen pitää käydä vielä kokeilemassa, sillä kuten sanottua ei mauissa ole mitään vikaa – ja vilpittömästi haluaisin, että Lähiö ei jäisi lyhyeksi tähdenlennoksi idässä – vaan että täällä idässä olisi lähellä sympaattisia vaihtoehtoja nauttia hyvää ruokaa muuallakin kuin omassa keittiössä.

Toivotan siis onnea Lähiön pyörittäjille.