Pikseleillä väliä - työlaitteet kuntoon

Olen nörtti ja tykkään, että laitteet joiden kanssa käytän aikaani tai teen töitä ovat kunnossa.

Pienillä jutuilla on suuri merkitys. Pitkään kamppailin työpisteelläni sen kanssa, että vaikka vanha iMacini on hitaampi ja sisältää vähemmän muistia kuin uudempi pöytä PC:ni – käytin lähes koko ajan mieluummin iMacia kun piti tehdä ohjelmointia tai funtsia asioita enemmän.

Käyttöjärjestelmän lisäksi tärkeä syy tässä oli näytön resoluutio, joka PC:llä aikaisemmalla näytölläni rajottui vain HD-tarkkuuteen 1080p ( 1920x1080 ). Eihän se resoluutio ole huono, mutta kun vieressä on paljon tarkempi vertailukohta - ajoi se tuottavuustekijöissä todella usein preferensseissä edelle. iMacin resoluutio on 2560 x 1440, mikä ei nyt 4K-näyttöjen lähestyessä ole kovinkaan kummoinen - mutta on riittänyt hyvin ja tulee riittämään vielä jonkun aikaa.

Tämä resoluutioero oli hyvä syy päivittää täysin hyvä pari vuotta vanha 27” Samsungin näyttö uuteen näyttöön, joka tukee samaa 2560 x 1440 resoluutiota. Uusikin näyttö löytyi Samsungin mallistosta - ja vanhalle näytölle löytyi suvusta tyytyväisiä ottajia, joten menee hyvään kotiin jatkamaan palvelustaan.

Mielessäni toki kalvoi se, että kohta 4K-näytöt ja muut vielä isomman resoluution näytöt tulevat käsien ulottuville hinnoissa – mutta toisaalta en ole etsimässä tästä parempaa resoluutiota, sillä iMacia en ole päivittämässä vielä vähään aikaan. Päivitin kuitenkin samalla PC:stä myös näytönohjaimen, jotta laite olisi muuten valmis 4K-näyttöjen tulemiseen.

Ensimmäiset kokemukset työskentelystä ovat olleet nyt mahtavia, sillä viimeinkin tuntuu että pystyy yhtä hyvällä mielellä työskentelemään PC:n puolella IntelliJ ideassa kuin Macissä. Toki edelleen käyttöjärjestelmän monet muut toiminnot ja avut tuntuvat mukavammilta ja tutummilta OS X:n puolella, mutta muutamien pikseleiden eron tasoitus oli merkittävä lisä omaan nautintoon ja mukavuuteen.

Läppäripuolella asiat ovat kanssa parantuneet päivitysten myötä. Sain työläppäriin merkittävän päivityksen HP:n Zbookiksi, joka pakkaa 15” kokoon pienen serverin verran tehoa. Päivittynyt työläppäri korjaa merkittävän ongelman, joka aikaisemmin oli kyvykkyydessä tehdä töitä eri paikoissa ja matkustaa esimerkiksi pitämään dojoa tai workshoppia niin, että ajasta saisi kaiken irti myös koodauspuolella. Vaikka edelleen Macbook Air on tehotyökaluni erilaiseen suunnittelu- ja ajattelutyöhön kevyesti liikkuessani, on tuo ZBook mahdollistanut jo useita kertoja koodaamisen ja nopean protoilun liikkeellä ollessa paljon tehokkaammin ja mukavammin kuin aikaisemmin.

Vaikkei ZBook olekaan käyttömukavuudeltaan ihan samaa luokkaa kuin huippuunsa viety MacbookPro - on se silti erinomainen tietokone. Virtuaalikoneet pyörivät tehokkaasti ja Windows 8.1 ei ole välttämättä ihan susihuono. Jos siis joutuu työkaluja katsomaan pc-raudan puolelta, niin suosittelen vilkaisemaan HP Zbook 15:n suuntaan.

Pieniä juttuja.

Ja paljon mukavampi arki.