Devopsdays Helsinki - 2014

Marraskuussa viime vuonna järjestettiin viimeinkin Helsingissä devopsdays. Tapahtuman tallenteet on saatavilla verkosta täältä.

Olin tapahtuman aikana vatsa hieman kipeänä, mutta en malttanut jättää tapahtumaa väliin. Apteekin kautta suunnistin tapahtumapaikalle Apollo klubille Helsingin keskustaan. Poikkeuksellinen konferenssipaikka toimi tapahtumalle yllättävän hyvin. Järjestäjiltä onnistui hyvin myös cateringin järjestäminen, kun onnistuivat saamaan Jouni Toivasen tekemään tarjoilun osallistujille haastavassa ympäristössä.

Ilman sponsoreita tällaisten tapahtumien järjestäminen ja pääsylippujen hinnan pitäminen kahden päivän tapahtumalle viidessä kympissä ei olisi mahdollista. Olikin ilo nähdä, että hyvä joukko yrityksiä oli lähtenyt voimakkaasti mukaan tapahtuman järjestämiseen ja tukemaan tapahtuman onnistumista.

Itse tapahtuma oli omasta mielestäni varsin hyvin onnistunut. Esitykset olivat sopivasti vaihtelevia sisällöltään ja kattoivat laajan alueen oppimuskokemuksia erilaisista konteksteista.

Parhaiten jäivät mieleen seuraavat esitykset.

Niilo Ursinin tarinointi Kauppalehden palveluiden kehityksestä, operoinnista ja ympäristön muutoksesta. Esitys kannattaa katsoa jo ihan sen takia, että siinä on samoja elementtejä mitä monet muutkin perinteiset organisaatiot kohtaavat tai tulevat kohtaamaan.

Niko Kurtti ja Docker-kokemukset Shopifyllä oli ehkäpä tapahtuman parasta antia, sillä se muistutti kovalla kädellä siitä ettei kaikki kiiltävä ole aina kultaa ja uusien teknologioiden käyttöönotossa on oltava tarkkana.

Tero Parviaisen esitys devops-ajattelun ja frontendin yhdistämisestä oli myös erittäin virkistävä, varsinkin kun hän samalla esitteli muutamia tutustumisen arvoisia työkaluja joita en ollut aiemmin käyttänyt.

Parasta antia tapahtumalle oli kuitenkin periaatteessa mahdollisuus muiden tekijöiden kohtaamiseen, keskusteluihin ja open space-sessiot, joissa yhteisesti kiinnostavia aiheita käsiteltäisiin joukolla.

En saanut parasta mahdollista hyötyä tästä mahdollisuudesta kipeänä olemisen takia, mutta kävimme hyviä ad hoc keskustelua tapahtuman aikana käytävillä useiden henkilöiden kanssa. Mitä enemmän on itsellä jaettavaa ja kokemuksia takana, sitä paremmin hyötyä ja etua saa tapahtuman keskusteluista ja open spaceista.

Mikäli tapahtuma järjestetään ensi vuonna, olen ehdottomasti mukana.

Kiitokset kaikille järjestäjille, sponsoreille ja esiintyjille - jotka mahdollistavat tapahtuman!