Cityshopparin tarjouksella Grill It! menuja

Sähköpostiin oli kolahtanut jo aiemmin tieto Grill It! ravintolan tarjouksesta Cityshoppari-asiakkaille. Rajatun ajan saisimme kaksi menua yhden hinnalla.

Yes please!

Grill It! oli toki ravintolana jo entuudesta useampia kertoja kokeiltu tuttavuus, joten mitään uutta ei ollut tarkoituskaan hakea - vaan nauttia keittiön perusvahvasta suorituksesta lauantain kunniaksi.

Ruokailun ajan luonnollisesti kilistettiin samppanjalla, koska lauantai. S-ryhmän kulttuuriteko, Nicolas Feuillette-samppanja 39 eurolla pullo suuressa joukossa ravintoloita, on sopinut meille paremmin kuin hyvin!

Talon lämmin leipä hävisi parempiin suihin nopeasti ja innoitti lisäämään sunnuntain todo-listalle myös leivontaoperaation. Pienenä detaljina ihastelin myös voita, jonka pinnalle oli ripoteltu isokiteistä suolaa. Muutenkin hyvänmakuinen leipä maistui suorastaan herkulliselta, kun voin mukana siihen tuli suolainen lisäys.

Alkuruoka-kattauksessa meille tuli hyvä tomaattikeitto ja kerrassaan erinomainen lohipastrami.

Keitto innosti meitä keskustelemaan ja lisäämään todo-listalle sopivien keittoreseptien keräämisen kirjoista valmiiksi niin, että voisimme tehdä kevyempiä päiviä varten yksikertaisia keittolounaita mukaan töihin. Monet keitot kuitenkin säilyvät hyvin päivän tai pari ja ovat yhtä herkullisia vielä lämmitettyinäkin.

Lohipastramin seurana olleet hernepyree ja punajuuripesto pääsivät oikeuksiinsa, kun samaan makukokemukseen otettiin mukaan lautasella ollutta vielä tuntemattomaksi jäänyttä sitrushedelemän kirpeyttä sisältänyttä kastiketta.

Erinomainen setti, mikä asetti myös odotuksia pääruokaa kohtaan.

Illallispartnerin pääruoka oli grillattua lohta. Kala ei petä koskaan.

Keskustelimme kuitenkin siitä, että miten mukava olisi ravintolassa saada tällainen annos lohimedaljongina niin - että kalan pinta olisi upean rapea kummaltakin puolelta. Tässä annoksessa ainoastaan lohen nahka oli grillattu.

Pihvi pyydettiin medium miinuksena ja saatiin varsin hyvin juuri sellaisena kuin toivottiin. Lisukkeina olleet perunagratiini ja muut härpäkkeet ( taisivat olla papuja ) löysivät tiensä ääntä kohden nopeasti.

Mitä pippuripihvistä voisi sanoa? Hyvin vahva perussuoritus hyvillä raaka-aineilla. Ei kikkailuja, ei krumeluureja - vaan itse asiaa. Kikkailuja ja erikoisempaa lihaa saa muista paikoista.

Ei yllätyksiä. Ei valittamista.

Creme brülee tai toinen jälkiruoka - suklaa fondant eivät myöskään tarjonneet pettymyksiä tai merkittäviä yllätyksiä.

Pikanttina yksityiskohtana olin kuitenkin huomaavinani fondantissa lautaselle ripotellun lumen olleen tai sisältäneen paukkukarkkia, joka mukavasti alkoi rapsumaan ja paukkumaan suussa.

Samppanja siivitti koko ruokailua, mitä nyt pääruokien kanssa oli luonnollisesti puolisollani lasillinen hyvää gewürztraminer ja itselläni australialainen shiraz.

Palvelu oli koko illallisen ajan asiallista ja tehokasta, vaikka ravintola oli melkoisen täynnä ja tarjoilijoilla kiire tehdä työnsä koko salissa. Annoksia ei esitelty pöytään tuodessa sen enempää tai kerrottu tarkemmin mitä ne sisältävät, mutta eipä sitä nyt täällä odotettukaan. Olimmehan lukeneet menun ja tietäneet mitä tilasimme.

Odotusarvon mukaisesti dinner oli siis onnistunut suoritus.