Vausti Kotkassa - ei huono, ei huono!

Suuntasimme vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa Vaustiin Kotkassa, kun aivan siinä kulman takana asuvat ystävämme olivat meidät sinne kutsuneet.

Matka alkoi suuren odotuksen kanssa linja-autolla, joka sattui tällä kerralla edustamaan kaluston modernimpaa päätä. Oli jännittävä huomata, että reaaliaikaiset matkanäytöt ja juotavaa sekä pikkupurtavaa tarjoilevat snacks-automaatit saattavat viimeinkin tehdä tuloa myös bussien varusteluun. Vaikka mieluummin ehkä näkisi, että bussilippujen hinnat laskisivat - jotta tuolla Pyhtään ja Kotkan suunnalla pääsisi käymään useammin.

Vausti sijaitsee Kotkassa ihan keskustassa - Konserttitalossa. Ravintolasali oli varsin mukavan oloinen ja tunnelmallinen. Erityisen mukavaa oli, että salissa oli muutamia pieniä looseja, joissa pystyisi kuhertelemaan romanttista iltaa vaikka salissa olisikin myös muita seurueita.

Positiivinen yllätys oli bliniviikot, jotka tekivät alkupalavalinnan erittäin helpoksi. Aperitiivina gin & tonic auttoi odotuksessa, ennen kuin blinit saapuivat pöytään.

Eikä blini ollut missään mielessä pettymys. Pöytään se saapui mukavan tirisevänä rautapannulla ja kun päälle vielä valutettiin sulaa voita, ei kyse ollut mistään laihdutusruuasta.

Mehukasta.

Herkullista.

Pääruuaksi tuli Vaustin härkää kahtena 150 gramman palana. Seurana oli menun mukaan kermaista olut-sipulikastiketta Teerenpelin LaiskaJaakko-oluesta, metsäsieni-peruna- paistosta sekä rapeaa Ilmo ilmakuivattua kinkkua.

Seuraksi löytyi toisen liharuokailijan kanssa jaettuna pullollinen shirahia. Keskitäyteläinen tai täyteläinen maku - ja kaunis tumma väri antoivat odottaa hyvää sopivuutta ruokailuun, eikä se missään mielessä metsään mennytkään. Ja maku parani illan aikana, kun viini sai hieman happea.

Annos ei ollut missään mielessä fine diningia - vaan reilua ja rehellistä ruokaa, varsin hyvällä maulla tehtynä ja sopivalla hinta-laatu -suhteella tarjottuna.

Ymmärrän hyvin, miksi ystävämme tykkäävät käydä Vaustissa syömässä. Ei mitään päätä räjäyttävää, mutta hyvälaatuinen ravintola - jossa voi viettää erittäin mukavan illan.

Voisin olettaa, että idässä seikkaillessamme käymme Vaustissa vielä uudestaankin. Varsinkin kun jälkiruoka-lista jäi kokonaan tutkimatta.

Tällä kertaa nimittäin suuntasimme muutamia satoja metrejä eteenpäin Fransmanniin, missä pääsimme hyödyntämään S-ryhmän samppanjatarjousta ties kuinkamonennen kerran.

Tarkoituksena ei ollut ottaa mitään muuta, mutta kun yksi pöytäseurueemme edustaja otti samalla nautittavaksi belgialaisen vohvelin – oli pakko seurata perässä ja kokeilla.

Ei mikään pettymys. Rapea vohveli, kermavaahtoa, marjoja ja pallollinen vaniljajäätelöä.

Tähän oli hyvä päättää varsin onnistunut dinner erinomaisessa seurassa.