4k näytöt - kyllä, kiitos

Tänään tuli nähtyä messuilla Dellin osastolla ensimmäistä kertaa 4K näyttö ihan omin silmin demottavissa.

Hintalappu oli vielä melkein 1900 euroa messutarjouksenakin. Hinta tuntuu älyttömältä summalta, mutta toisaalta ei niin kauaa aikaa sitten maksoin älyttömiä summia isosta Sonyn CRT-monitorista, joka siihen aikaan oli melkein kuuminta kamaa mahdollista saada ja isompi näyttö paransi merkittävästi elämänlaatua.

Vielä hetki sitten ajatus 4K-näytöstä tuntui naurettavalta. Jo nämä nyt todella isoa resoluutiota tarjoavat näytöt tuntuvat todella isoilta, ja olin todella lähellä ostaa 399 eurolla Dellin Ultrasharpin joka oli tarjouksessa ja joka olisi kivasti päivittänyt nykyisen näyttöni 1080p:n ( 1920 x 1080 ) mukavampaan 2560 x 1080 resoluutioon. Ne lisäpikselit eivät tunnu niin paljon ajatuksena, mutta ruudulla lisäpinta-alana ne ovat todella merkittäviä. Ja jos rahaa olisi laittanut muutaman satasen vielä lisää, olisi löytynyt näyttöjä 2560 x 1440-resoluutiolla.

Olisin saattanut tehdä päivityksen tänään, ellen olisi katsonut sen jälkeen vieressä ollutta 4K-monitoria ja sen massiivista 3840x2160 resoluutiota hyvällä virkistystaajuudella.

Jaksan odottaa.