Lumia 1020 iPhonen jälkeen

Kuten viime postauksessa kirjoitin, aloitin ihmiskokeen - jossa kokeilen kameraa, jossa on mukana puhelin. Tilasin siis hinnan tiputusten jälkeen järkevälle hintatasolle saapuneen Lumia 1020-kameran Verkkokaupasta.

Ensimmäinen kosketus Windows Phonen kanssa oli järkytys. iPhoneen tottuneelle kaikki tuntui sekavalta ja käyttölogiikka oudolta.

Perusasennuksia tehdessä tapahtui myös outoja hetkiä, kun puhelin päivitti itseään ja päätti Windows-tyyliin boottailla pari kertaa uudestaan. Kiroilin ääneen kavereille, sekä Twitterissä muillekin.

Pikkuhiljaa asiat ovat ehkä osuneet paikoilleen ja olen viimein saanut puhelimen konfiguroitua niin, että asiat toimivat suhteellisen hyvin ja akku kestää käyttöä. Perusasetuksilla tuntui, että ohjelmat imivät akusta virran todella nopeasti ja kuvaamisestakaan ei tule sen jälkeen mitään.

Käytännössä olen estänyt nyt kaikkia ohjelmia toimimasta taustalla, laittanut brightnesin low:ksi sekä säätänyt sähköpostitilien tarkistukset tapahtumaan harvemmin.

Puhelimeen olen myös löytänyt tärkeimmät apuohjelmat, jotka mahdollistavat työskentelyn ja sosiaalisen median käyttämisen suhteellisen hyvin. Sanon suhteellisen hyvin, sillä vieläkään en ole tottunut uusiin workflowhuihin uusien sovellusten kanssa - että voisin sanoa kaiken sujuvan jo yhtä hyvin kuin iOS:n puolella. Positiivisena asiana on kuitenkin sanottava, että pienellä konffauksella, päivityksellä ja opiskelulla olen päässyt pois siitä tunteesta, joka aluksi sai uhkaamaan jo puhelimen palauttamisella.

Tärkein asia, joka kuitekin sai pysymään päättäväisesti kiinni ihmiskokeessani oli ja on tämä kamera. Vaikka räpsii vaan ihan random-kuvia, niin kyllä ne näyttävät komeilta.

Jos kerran ihan perusnäpsyistä tulee noin hyvän näköisiä, niin millaistakohan jälkeä saa joku joka osaa oikeasti kuvata ja paneutuu asiaan kunnolla.

Olin hurjan innostunut Jollasta käyttöjärjestelmänä ja harrastuskohteena, mutta kun kamera ensimmäisessä Jolla-puhelimessa saa kuvat näyttämään siltä että ne on otettu nuhaisella omenalla… En lopulta voinut ajatella, että voisin nyt käyttää Jolla-puhelinta siihen, mihin sitä eniten tarvitsen. Ruokakuvien ottamiseen ja hyvän elämän dokumentoimiseen.

Negroni American Barissa.

Jarkko Issukan yksi ehdotus American Barin kesälistalle. Upean pirteä drinkki, jossa yllärinä mm. oliiviöljyä.

Bryggerin lihavadin sisältöä lautasella.

Ja normimenoa Mange Sudissa.

Kyllä mä tän Lumian pidän.

On tää paras kamera, jossa on puhelin mukana.