Kun ruoka tuli kotiin

Olen odottanut pitkään kustannustehokasta ja toimivaa ruuan verkkokauppaa, joka poistaisi rutiini-kauppareissuihin hukatun ajan. Mahdollisuus tallentaa rutiiniostokset ostoskoreihin ja ostoksien saaminen toimitettuna suoraan kotiin pari kertaa kuukaudessa pientä korvausta vastaan vapauttaa useita tunteja johonkin muuhun.

Kokeilin aikaisemmin tehdä tilauksen S-ryhmän Foodie-palvelusta, mutta epäonnistuin tilauksessa. Järjestelmä antoi tehdä keräilyn Kannelmäen Prismasta kertoen ettei toimitus onnistu kuin Kannelmäen lähialueelle ennen kuin tilauksen lopuksi. Vastaavasti lähimmän Alepan, joka oli valmis toimittamaan, valikoima oli paljon pienempi ja kalliimpi kuin Prismassa - joten tilaus jäi tekemättä.

Tuon kokemuksen jälkeen S-ryhmä on avannut Vantaalle uuden Alepa Kauppakassi-pisteen, joka palvelee pääkaupunkiseudun tilaajia ja jonka pitäisi parantaa hieman tilannetta – mutta en ole ehtinyt vielä kokeilemaan tilaamista sieltä.

Sen sijaan ensimmäinen tilaus meni Citymarketin uuteen verkkokauppaan, joka tarjosi ilmaisen toimituksen yli 130 euron tilaukselle.

Itse tilaaminen oli helppoa ja suoraviivaista, mutta rekisteröitymisvaiheessa oli jotain ongelmia. Jostain syystä minun piti rekisteröityä järjestelmään kaksi kertaa, ennen kuin rekisteröityminen toimi. Voi olla että kyseessä oli ongelma penkin ja näppäimistön välissä.

Tilauksesta sain vahvistuksen sähköpostiin ja toimituksen varattua tälle päivälle. Toimitusikkunaksi oli sovittu 9-12, mutta sain hyvin ennen aikaikkunan sulkeutumista puhelinsoiton että toimitus myöhästyy hieman alle puoli tuntia.

Ja niinpä melkein aikataulussa, toimitus saapui kotiin….

Seitsemän kassillista elintarvikkeita…

… sekä kuitti ja tiedon tuotekorvauksista, mitä on jouduttu tekemään.

Tilaus maksettiin toimituksen yhteydessä luottokortilla.

Kavereiden suosituksesta tarkistin tilauksen vielä tarkkaan, mutta toimituksessa ei ollut tullut mitään virheitä. Lopputuloksena siis tyytyväinen asiakas, joka varmaankin tulee tekemään uusia tilauksia lähitulevaisuudessa.

Ammatillisessa mielessä seuraavaksi teen tilauksen kilpailevaan Foodie.fi-kauppaan ja ajan kanssa seuraan miten hinnat ja tarjonta rutiinituotteiden kohdalla kehittyy. Mikäli ilmaiset tai minimaaliset kuljetuskustannukset pysyvät, eikä tuotteiden hintataso karkaa liikaa Itäkeskuksen Prisman hintatasosta – siirtyy suuri osa meidän peruselintarvikkeiden ostosta nopeasti verkkoon.

Palaan aiheeseen viimeistään kesällä, kun on dataa siitä miten on käynyt.