Kun ruoka tuli kotiin - part 2

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, halusin ammattillisessakin mielessä Citymarketin verkkokaupan lisäksi testata myös pidemmälle ehtineen S-ryhmän Foodie.fi -palvelun.

Foodiessa ostosten kerääminen oli helppoa ja mukavaa.

Lista

Verrattuna Citymarketin verkkokauppaan käytettävyys oli parempi, sillä tuotteiden luokittelurakenne oli koko ajan tuotteita selattaessa näkyvissä, tehden siirtymisen kategorioiden välillä helpoksi. Tosin suurimman osan tuotteista keräsin ostoskoriin haun kautta.

lisäys

Tuotteiden lisääminen ostoskoriin toimi myös todella kätevästi. Citymarketin verkkokaupassa tuotekuvat olivat listauksessa isommat ja lisäys / poistonapit koko ajan näkyvissä. Foodien ratkaisussa yhteen näkymään sai enemmän tuotteita ja viemällä hiiren tuotteen päälle avautui lisätietoikkuna, jossa oli isompi kuva ja lisäysnapit.

Kumpikin ratkaisu toimi hyvin, mutta Foodien ratkaisu oli tehokkaampi ja helpompi käyttää.

Tilauslista

Tilauksen tekemisessä oli myös hyvä flow. Myymälän suosituksissa ei tullut nyt mitään lisättävää ostoslistalle, mutta idea on hyvä ja tarjoaisi mahdollisuuksia myydä vaikkapa somekokin reseptien pohjalta ostoskoriin uusia tuotteita ja ideoita niiden käyttämiseksi.

Erinomainen feature oli toimitusajan valinta.

Muuttuvan hinnoittelun mahdollisuus on todella hyvä - ja olisi positiivinen yllätys, jos olisi mahdollisuus saada superedullisia toimituskuluja jos samassa toimitusikkunassa olisi tulossa kyyti jo samoille kulmille. Muutamat eurot sinne tänne eivät budjettia heilauta, mutta helposti saattaisin silti valita pienen säästömahdollisuuden - jos se sopisi omiin aikatauluihini.

Maksutapoja

Maksutapoja Foodiessa oli enemmän ja kokemus tilauksen tekemisen jälkeen oli Foodiessa parempi kuin Citymarketissa. Sain sähköpostiin vahvistukset kaupasta kun tilaus otettiin keräilyyn, toisen viestin kun toimitus on otettu kuljetukseen ja vielä SMS:n muistutukseksi toimituksen lähestymisestä.

SMS

Ja niin ihan ajallaan auto saapui pihalle…

Toimitus

.. ja seitsemän kassia elintarvikkeita ilmestyi eteiseen.

Kassit

Kuitti

Tähän voi tosiaan tottua.

Näiden kahden kokemuksen pohjalta uskallan väittää, että kaupankäyntikokemukset siirtyvät nyt enemmän verkkoon. Prismassa tulee vielä käytyä, kun pitää hakea samalla täydennyksiä viinikaappiin tai haluaa itse valita tuotteet liha-, kala- tai juustotiskiltä – mutta bulkkiostokset sujuvat niin paljon mukavammin näin.

Palaan aiheeseen uudestaan kesällä, kun dataa on kertynyt enemmän.

Totean nyt vain, että tykkään digiajasta.